fbpx
Skip to main content

Multi-sportkampen (4-12 jr)

Technologische ontwikkelingen, van smartphones tot spelcomputers, kennen veel positieve kanten, maar absoluut ook mindere. Zeker voor kinderen, die het plein massaal hebben ingeruild voor het digitale speelveld. Buitenspelen is voor veel kinderen geen vanzelfsprekendheid meer en dat is jammer, omdat het supergoed is voor zowel de motorische als cognitieve ontwikkeling van kinderen. Bij Sportivun zetten we dan ook graag onze expertise in om beweegmomenten te creëren voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en multi-sport is daar een perfect voorbeeld van!

Wat is multi-sport?

In teamverband, individueel of binnen een thema: bij multi-sport is niets te gek en komt alles aan bod! Multi-sport bij Sportivun betekent te gekke multi-sportkampen en multi-sportdagen in schoolvakanties voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud. De thuisbasis van het kamp is altijd een sporthal of sportlocatie, van waaruit we ook sportfaciliteiten in de buurt opzoeken. Onze sportkampen en sportdagen zijn zonder overnachting.

Op onze multi-sportkampen gaan deelnemers op ontdekkingsreis door verschillende thema’s van sport en bewegen. Zo vindt er een teamsportdag plaats, waarop we onder andere voetballen, basketballen, knotshockeyen en handballen. Daarnaast is er een mix-dag, met bijvoorbeeld volleybal, freerunning en frisbee. Daar ervaar je ook hoe het is om ‘blind’ te sporten, zodat je jezelf nog meer bewust wordt van je omgeving. Hoe gaaf is dat! Ook individuele en racketsporten komen aan bod en last but not least gaan we helemaal los tijdens de FUNdag.

Competente begeleiders

De multi-sport (dag)kampen en multi-sportdagen van Sportivun staan onder leiding van gymdocenten en andere sportprofessionals die dagelijks sport- en beweegactiviteiten verzorgen voor kinderen. Zij letten erop dat er op een verantwoorde manier wordt gesport.

Belangrijk onderdeel daarvan is natuurlijk voldoende eten, drinken en pauzehouden. Pauzemomenten en momenten om met je nieuwe kampvriendjes en vriendinnetjes te chillen zijn er genoeg. Het is tenslotte vakantie! Ook gaan we uit van een uitgebalanceerd dieet, waarbij er af en toe – nogmaals: het is tenslotte vakantie – mag worden gesnoept.

Sportkeuzetest

Onderzoek toont aan dat het voor kinderen goed is om op jonge leeftijd meerdere sporten te ontdekken. De sport die je vriendjes en vriendinnetjes doen, is namelijk lang niet altijd de sport waar jij op lange termijn het meeste plezier uithaalt. En het is belangrijk dat je plezier hebt in wat je doet, omdat een positieve sportervaring op jonge leeftijd de kans vergroot dat iemand op latere leeftijd actief blijft. Misschien herken je zelf ook wel het tegenovergestelde scenario: negatieve herinneringen aan de gymles of sporttrainers, waardoor je sport nu vooral als functioneel ziet en niet als iets superleuks.

Afijn, een kind moet meerdere sporten proberen om een juiste sportkeuze te maken. Maar waar begin je, want er zijn duizend-en-één sporten? Sportivun biedt tijdens de multi-sportkampen daarom sportkeuzetesten aan voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, tegen een meerprijs van €65,-. Tijdens een van de dagen bezoeken onze testers het kamp en beoordelen ze ieder kind qua fysieke en mentale mogelijkheden. Hieruit rolt een wetenschappelijk onderbouwd, persoonlijk rapport, met daarin twee sporten waarvan wij denken dat ze goed bij jou passen. Zo weet jij hoe je jouw capaciteiten optimaal benut en uit welk type sporten je de meeste succesbeleving en plezier kunt halen. Zo stimuleert Sportivun een leven lang actief zijn!

Filter

Categorie +

Periode +

Locatie +

Prijs

Leeftijd

Datum

Bekijk alle multi-sportkampen


Filter

Categorie +

Periode +

Locatie +

Prijs

Leeftijd

Datum

0
  0
  Jouw aanbod
  Jouw aanbod is leegGa terug naar het aanbod
  Chat openen
  Hallo,
  Waar kunnen wij je mee helpen?