fbpx
Skip to main content

Sportkampen van Sportivun

Zin om in jouw schoolvakantie he-le-maal uit je plaat te gaan met leeftijdsgenootjes? Bij Sportivun organiseren we de tofste meerdaagse sportkampen (zonder overnachting), voor sportievelingen tussen de 4 en 12 jaar oud. Op deze pagina vertellen we je graag hoe onze sportkampen zijn opgebouwd en uit welke sportkampen je kunt kiezen.

Je kunt natuurlijk ook op de groene knop hieronder klikken of naar Aanbod gaan om direct te zien wanneer we jouw favoriete sportkamp organiseren!

Sportiviteit, Veiligheid en Fun: het zijn de drie kernwaarden van waaruit de naam Sportivun is opgesteld. Tijdens een sportkamp willen we dat iedereen, maar dan ook echt iedereen, de tijd van zijn leven heeft! Om dit te bereiken stellen we strenge eisen aan onze sportkampen.

Goede programma’s

Een goed sportkamp begint natuurlijk met een goed programma. We ontwikkelen onze sportkampen continu door en doen dat met de inbreng van experts uit de praktijk, zoals trainers en gymdocenten met  jarenlange ervaring. Daardoor sluiten onze activiteiten aan op de belevingswereld van jonge kinderen. Ieder kind, ongeacht leeftijd of motorisch niveau, wordt maximaal uitgedaagd!

Een belangrijk onderdeel van de programma’s is dat deelnemers voldoende rust krijgen. Het is niet voor niets vakantie! We lassen daarom voldoende pauzemomenten in en wisselen de sportactiviteiten af met leuke spelletjes. Iedere deelnemer krijgt tevens een eigen bidon met naamsticker en de kampbegeleiders zien erop toe dat alle deelnemers voldoende drinken. Tijdens eet- en drinkpauzes hebben we een divers aanbod aan gezonde producten (en af en toe een kleine verwennerij). Lust iemand iets niet of zijn er allergieën? Geef dat vooral even aan bij de inschrijving, dan houden we daar rekening mee!

Begeleiders & coördinatoren

Om dit alles op een verantwoorde manier plaats te laten vinden, heb je een goed programma én goede begeleiders nodig. Alle begeleiders van Sportivun zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), hebben een relevante pedagogische achtergrond, affiniteit met sport en kinderen, en worden intern verder opgeleid om op een verantwoorde manier sportkampen te organiseren.

Ieder sportkamp staat onder de verantwoordelijkheid van een kampcoördinator, die het eerste aanspreekpunt vormt voor ouders. De kampcoördinatoren zijn minimaal hbo-geschoold binnen een relevante sportopleiding, hebben eveneens een geldige VOG en zijn iedere dag binnen het onderwijs, gemeenten of sportverenigingen kinderen aan het stimuleren om nog meer te sporten en bewegen. Zij zijn experts op het gebied van de motorische, cognitieve en sociaalemotionele ontwikkeling van kinderen. Dit zorgt voor een pedagogisch veilig klimaat, waarin ieder kind volledig zichzelf kan zijn.

Wie, wat, waar en wanneer?

Het is belangrijk dat een programma goed aansluit bij wat een deelnemer in het betreffende sportkamp zoekt. We gaan daarom uit van verschillende leeftijdsdrempels en -categorieën:

  Mocht je als ouder denken dat je kind ondanks zijn of haar leeftijd beter past in een andere leeftijdscategorie, neem dan vooral contact op met ons. Onze collega’s schatten dan in – mede op basis van de huidige inschrijvingen – wat de beste oplossing is. Hetzelfde geldt voor deelnemers die iets jonger of ouder zijn dan onze leeftijdsdrempels.

  De thuisbasis van een sportkamp is altijd een sporthal of sportvereniging, van waaruit we in sommige gevallen sportfaciliteiten in de buurt opzoeken. De sportkampen beginnen om negen uur ’s ochtends en eindigen om vijf uur ’s middags, tenzij anders aangegeven op de productpagina. Voor de Bobo vakantiedagen geldt bijvoorbeeld een iets anders tijdschema: ze vinden plaats van half negen tot drie, behalve op de laatste kampdag, want dan zijn we om twaalf uur ’s middags al klaar. Zo blijven de kleuters in hun schoolritme!

  Ontdek & Beleef met Sportivun!

  In de schoolvakanties pakt Sportivun het grootser aan dan ooit. Al onze sportkampen organiseren we volgens het thema Ontdek & Beleef. Kort gezegd draait Ontdek & Beleef om jezelf, je nieuwe kampvriendjes en -vriendinnetjes én een heleboel gave sporten en spellen beter leren kennen. En dat brengen we zowel qua uitstraling, aankleding als met onze programma’s op een bijzondere manier in de praktijk. Klik op de link hierboven voor het complete verhaal!


  Filter

  Categorie +

  Periode +

  Locatie +

  Prijs

  Leeftijd

  Datum

  Bekijk alle sportkampen

  0
   0
   Jouw aanbod
   Jouw aanbod is leegGa terug naar het aanbod
   Chat openen
   Hallo,
   Waar kunnen wij je mee helpen?