fbpx
Skip to main content

Veelgestelde Vragen

We begrijpen dat je graag alles wil weten omtrent onze sportactiviteiten en sportkampen, zodat je er zeker van bent dat je kind bij Sportivun aan een veilig adres is. We hebben daarom een lijst met Veelgestelde Vragen opgesteld, welke in de huidige tijd vooral gericht is op COVID-19 en ons coronaprotocol.

Veelgestelde Vragen COVID-19

Gaan de sportactiviteiten en sportkampen van Sportivun door?

Ja! Zelfs tijdens de strenge lockdown was het voor kinderen toegestaan om in groepsverband te sporten, spelen en bewegen. De recente versoepelingen geeft ons extra vertrouwen dat we zonder problemen onze sportkampen en -activiteiten kunnen organiseren op binnen locaties.

Mocht het toch niet mogelijk blijken van een binnen locatie gebruik te maken? Dan bieden we je een zo representatief mogelijk buitenprogramma aan. Indien we ook daar een streep doorheen moeten zetten, ontvang je zonder aarzelen je volledige inschrijfbedrag terug. Jij loopt dus geen enkel risico.

Wat als een sportkamp of -activiteit niet kan doorgaan wegens de COVID-19 maatregelen?

Je krijgt jouw inschrijfbedrag in zijn geheel teruggestort, indien een sportkamp of -activiteit niet doorgaat wegens de COVID-19 maatregelen. Met het boeken van een activiteit loop je op financieel gebied daarin dus geen enkel risico.

Het is ook mogelijk een kortingsbon te ontvangen ter waarde van het inschrijfbedrag. Deze kun je op een later moment inwisselen en is vanaf het moment van verstrekken één jaar geldig.

Is er een mondkapjesplicht tijdens de sportkampen en -activiteiten?

Nee, in lessituaties – bijvoorbeeld op school – hoeven leerlingen en leraren geen mondkapje te dragen tijdens de les. Een sportactiviteit van Sportivun wordt als dusdanig beschouwd en zodoende hoeven zowel de deelnemers als begeleiders geen mondkapje op gedurende een sportkamp. Wel houden zij volgens de richtlijnen voldoende afstand en denken ze aan alle andere hygiënemaatregelen.

Wat zijn de maatregelen van Sportivun tijdens sportkampen?

Het huidige protocol is gebaseerd op het protocol dat vanuit de overheid en branche in de zomer van 2020 is opgesteld, met het oog op zomerkampen. Mocht hier iets in veranderen, voeren we dat uiteraard direct door en stellen we alle deelnemers daar – indien nodig – van op de hoogte.

We doen er natuurlijk alles aan om de maatregelen en adviezen van het kabinet en RIVM door te voeren in onze sportactiviteiten. Hieruit is een uitgebreid vakantiekampen protocol gerold, waar je alle informatie vindt over onze voorzorgsmaatregelen voor de sportkampen. Enkele belangrijke punten:

 • Gezondheidscheck: we voeren aan de hand van controlevragen van het RIVM een gezondheidscheck uit. Wie niet door de check heen komt, deelnemer of begeleider, kan helaas niet meedoen aan het sportkamp.
 • Hygiëne: tijdens het kamp nemen we allerlei maatregelen om zo hygiënisch mogelijk te werk te gaan. Zo zorgen we voor voldoende sanitaire voorzieningen, wordt er regelmatig handen gewassen en gebruiken we alleen papieren (zak)doekjes. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele hygiënemaatregelen die we treffen.
 • Groepsgrootte: dankzij de Kampbubbels kunnen we de groepen deelnemers die met elkaar sporten – binnen anderhalve meter – klein houden. Dit zorgt ervoor dat het risico op verspreiding van het coronavirus veel kleiner wordt. Bovendien is het minder ingrijpend voor de overige deelnemers wanneer één deelnemer besmet, of vermoedelijk besmet is met COVID-19.
 • Activiteiten: er mag binnen de Kampbubbel binnen anderhalve meter van elkaar gegeten, gespeeld en gesport worden. Desondanks proberen we bij de activiteiten rekening te houden met het verspreidingsrisico. We zullen zo min mogelijk situaties creëren waarin deelnemers lang fysiek contact hebben, zoals een spel waar je elkaars handen moet vasthouden, enzovoorts.
Mag ik blijven kijken tijdens een sportkamp of -activiteit?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Er is bij iedere locatie een haal- en brenglocatie ingericht en het is mogelijk dat je een bericht ontvangt met specifieke haal- en brengtijden, om het onderlinge contact tussen deelnemers en hun ouders/verzorgers tot een minimum te beperken.


Heb je naar aanleiding van deze pagina aanvullende vragen of opmerkingen? Schroom niet om contact op te nemen! Onze collega’s helpen je graag verder.

0
  0
  Jouw aanbod
  Jouw aanbod is leegGa terug naar het aanbod
  Chat openen
  Hallo,
  Waar kunnen wij je mee helpen?