fbpx
Skip to main content

Sportverenigingen

Clubleden die steeds meer van hun vereniging verlangen, maar zelf steeds minder bereid zijn iets voor hun club te doen. Herkent u dat? Dat gaat vaak onder het mom van ‘ik betaal toch contributie’. Het is een trend bij veel verenigingen en het hangt samen met individualisering en flexibilisering van de samenleving. ‘Consumentisme’ wordt dit verschijnsel ook wel genoemd. Het kan leiden tot vrijwilligerstekorten, beperkte instroom van leden en een toenemende uitstroom. Een oplossing daarvoor vinden is een hele uitdaging. Erg jammer, want sportverenigingen spelen een grote (of misschien wel de grootste) rol in de samenleving om sport en bewegen te stimuleren en een basis te leggen voor een leven lang bewegen.

Hoe ga je met consumentisme om?

Een lastige vraag. Aan de ene kant wilt u als vereniging alles doen om leden te behouden. Aan de andere kant wilt u ook tegenwicht bieden aan de mentaliteit van ‘Ik betaal toch contributie’. Ons advies is niet meteen het hele aanbod als vereniging om te gooien. Daarmee wordt teveel waardevols overboord gegooid. Het belangrijkste is dat de sportwereld al jarenlang een ontwikkeling doormaakt en dat nu hét moment is om mee te groeien. Sportivun helpt verenigingen om die stap te zetten.

Hoe we dat doen? Een combinatie maken van vrijwillig- en betaald kader biedt in veel gevallen uitkomst. Dat blijkt in praktijk vaak goed te werken. Sportivun brengt de expertise, de kennis en de mankracht in. We zorgen voor continuïteit en kunnen een begeleidende rol spelen richting de vrijwilligers, die we kunnen aansturen. We helpen met de inhoud. Voor vrijwilligers is dat ook prettig. Nu is er vaak een drempel om vrijwilliger te worden uit angst dat meteen teveel van u gevraagd wordt. Dat kunt u hiermee ondervangen.

We helpen verenigingen met het (door)ontwikkelen van beleid, met verenigingsmanagement, het opleiden van het trainerskader, het organiseren van evenementen en nog veel meer. Dit doen we bij voetbalverenigingen, tennisverenigingen en alle overige sportverenigingen. Wilt u meer informatie over wat wij voor uw vereniging kunnen betekenen? Of heeft u een specifiek hulpvraag? Bel dan met 035 – 30 30 035 of vul onderstaand contactformulier in!


Contactformulier

  0
   0
   Jouw aanbod
   Jouw aanbod is leegGa terug naar het aanbod
   Chat openen
   Hallo,
   Waar kunnen wij je mee helpen?