fbpx
Skip to main content

Voetbalverenigingen

Hoe gaat u als voetbalvereniging om met alle ontwikkelingen in de sportwereld? Consumentisme domineert steeds meer het gedrag van mensen ten aanzien van sportclubs. Leden verlangen steeds meer van hun vereniging, maar zijn zelf steeds minder bereid iets voor hun club te doen. Dat gaat vaak onder het mom van ‘ik betaal toch contributie’.

Uitdagingen voor een voetbalvereniging die hierdoor onder andere kunnen ontstaan zijn:

 • Bestuursleden die niet meer aan besturen toekomen door uitvoerende taken;
 • Vrijwilligerstekorten en een grote afhankelijkheid van een kleine groep vrijwilligers;
 • Afnemende instroom en een toenemende uitstroom van leden;
 • Moeizame communicatie, zowel intern als extern;
 • Een gebrek aan continuïteit;
 • Weinig binding tussen leden en tussen leden en de vereniging;
 • Ouders die wel willen helpen als trainer maar niet weten hoe;
 • Vraag naar meer of extra trainingen.

Ontlasten waar mogelijk

Onze belangrijkste boodschap is dat Sportivun het bestuur en de vereniging kan ontlasten waar mogelijk. We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met de voetbalclub om de uitdagingen van de vereniging op te lossen. Daarbij zorgen we er samen voor dat de vereniging op technisch en/of organisatorisch gebied een ontwikkelingsslag maakt. Sportivun helpt bij alles waar een voetbalvereniging tegenaan loopt. Dat doen we bijvoorbeeld door de rol van hoofd jeugdopleidingen of verenigingsmanager in te vullen. Maar ook door trainingen te coördineren op het veld, trainers op te leiden, een interne voetbalschool neer te zetten of evenementen te organiseren.

Het is afhankelijk van de behoeften van een vereniging op welke manier we onze bijdrage leveren. Onderstaande verenigingsdiensten kunnen we combineren of aanpassen naar de situatie van de vereniging.

Hoofd Jeugdopleidingen

De hoofd jeugdopleidingen is een onmisbare schakel binnen de vereniging. Hij is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen van het jeugdvoetbalbeleid, het uitvoeren van het jeugdvoetbalbeleid en het ontwikkelen van het technisch kader.

Verenigingsmanagement

De verenigingsmanager zorgt voor continuïteit binnen de vereniging en helpt met zaken zoals de interne en externe communicatie, het werven van vrijwilligers, ledenadministratie, projectmanagement en nog veel meer. De verenigingsmanager kan ook een adviserende rol vervullen.

Clubkadercoaching

Goede trainers maken het verschil. Met clubkadercoaching ontwikkelen wij trainers op pedagogisch, didactisch en voetbalinhoudelijk gebied. Dit doen we door middel van thema-avonden waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan. Het clubkadercoachingstraject kan zelfs uitgebreid worden met on-the-job coaching.

Veldcoördinator

De veldcoördinator geeft de trainingen van meerdere teams een kwaliteitsimpuls door de trainingen voor te bereiden, te organiseren en de trainers te ondersteunen. De veldcoördinator zorgt voor continuïteit en verlaagt de drempel voor ouders en jeugdleden om te starten als trainer.

Interne voetbalschool

Een interne voetbalschool heeft veel voordelen voor de vereniging: o.a. een breder, flexibeler voetbalaanbod, extra inkomsten voor de club, hulp bij het opleiden van trainers en aan de club te binden. Sportivun helpt met het organiseren van een interne voetbalschool . Dat kan met trainers via Sportivun maar ook samen met trainers van de club.

Events

Sportivun organiseert de tofste evenementen voor leden en niet-leden. Denk hierbij aan de Sportivun Cup, voetbalkampen, multisport kampen en voetbal fundagen met stormbanen en bubbelvoetbal. Zelf een idee voor een event? Wij kunnen helpen met de organisatie!

Interesse in één of meerdere verenigingsdiensten of kunnen we ergens anders mee helpen? Vul onderstaand contactformulier in of bel met 035 – 30 30 035 voor een nadere kennismaking.


Contactformulier

  0
   0
   Jouw aanbod
   Jouw aanbod is leegGa terug naar het aanbod
   Chat openen
   Hallo,
   Waar kunnen wij je mee helpen?