fbpx
Skip to main content

Wat is Sportiviteit bij Sportivun?

De waarde van sport gaat veel verder dan het bevorderen van de fysieke en mentale gezondheid. Je ontwikkelt tijdens het sporten – en zeker bij sporten in groepsverband – vaardigheden die je iedere dag gebruikt, zoals samenwerken en omgaan met winst en verlies. Het is een van de belangrijkste redenen waarom we binnen Sportivun de focus leggen op een positieve sportervaring voor kinderen.

Waar Sportivun voor staat, komt terug in de naam. SPORTI staat voor sportiviteit, oftewel samen bezig zijn. De V staat voor veiligheid, zowel fysiek als emotioneel. Ieder kind moet zichzelf kunnen zijn en durven fouten te maken, omdat hij zich in een sociaal veilige omgeving bevindt. En UN hoort bij fun: plezier in sporten! Deze waarden komen tot uiting tijdens onze activiteiten, door enthousiaste en professionele begeleiders, weldoordachte programma’s en het constant verbeteren van deze zaken.

Sportiviteit

Waar draait het dan expliciet om bij sportiviteit? Tijdens een sportkamp willen we dat iedereen, maar dan ook echt iedereen, plezier heeft! Dat kinderen de hele dag met passie hun sport beoefenen. Dat ouders hun zoon of dochter met plezier naar een activiteit brengen, omdat ze weten dat hun kind een te gekke dag gaat hebben. En dat onze begeleiders plezier in hun werk hebben, zodat ze deelnemers de dag of week van hun leven bezorgen. Als iedereen plezier heeft tijdens een sportkamp of -activiteit, is onze missie geslaagd!

Het plezier voor deelnemers bereiken we op verschillende manieren. Gelijkwaardigheid is hier een essentieel onderdeel van. Deelnemer A is niet beter of belangrijker dan Deelnemer B, puur omdat Deelnemer A bijvoorbeeld beter is in de betreffende sport. We willen iedereen maximaal uitdagen op zijn of haar eigen niveau. En waar dat voor de een grenzen verleggen of sporten met sterkere kinderen betekent, zit de uitdaging voor een ander wellicht in het samenwerken met leeftijdsgenootjes. Dat is dus ook sportiviteit: doen wat JIJ leuk en prettig vindt!

Tot slot komt sportiviteit natuurlijk tevens terug in het omgaan met winst en verlies, anderen helpen en sociale contacten leggen. Zeker in de leeftijdscategorie van kinderen die deelnemen bij Sportivun is het belangrijk hier voldoende aandacht aan te besteden. En dat is dan ook een speerpunt in ons beleid. Ja, als deelnemers het leuk vinden dan kan er hard worden gewerkt en getraind om beter te worden. Maar winnen – ‘de beste zijn’ – is allesbehalve waar het om draait bij sportactiviteiten van Sportivun. 

Vragen over sportiviteit bij Sportivun? Neem dan contact met ons op. En klik op de volgende links om meer informatie te vinden over veiligheid en fun bij Sportivun!

0
  0
  Jouw aanbod
  Jouw aanbod is leegGa terug naar het aanbod
  Chat openen
  Hallo,
  Waar kunnen wij je mee helpen?