fbpx
Skip to main content

Wat is Veiligheid bij Sportivun?

De waarde van sport gaat veel verder dan het bevorderen van de fysieke en mentale gezondheid. Je ontwikkelt tijdens het sporten – en zeker bij sporten in groepsverband – vaardigheden die je iedere dag gebruikt, zoals samenwerken en omgaan met winst en verlies. Het is een van de belangrijkste redenen waarom we binnen Sportivun de focus leggen op een positieve sportervaring voor kinderen.

Waar Sportivun voor staat, komt terug in de naam. SPORTI staat voor sportiviteit, oftewel samen bezig zijn. De V staat voor veiligheid, zowel fysiek als emotioneel. Ieder kind moet zichzelf kunnen zijn en durven fouten te maken, omdat hij zich in een sociaal veilige omgeving bevindt. En UN hoort bij fun: plezier in sporten! Deze waarden komen tot uiting tijdens onze activiteiten, door enthousiaste en professionele begeleiders, weldoordachte programma’s en het constant verbeteren van deze zaken.

Veiligheid

Alleen als de veiligheid van deelnemers gewaarborgd kan worden, zijn we in staat te gekke sportkampen en -activiteiten te verzorgen. We zetten ons op verschillende manieren hiervoor in.

Onmisbaar zijn de begeleiders van activiteiten. Alle begeleiders van Sportivun zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), hebben een relevante pedagogische achtergrond, affiniteit met sport en kinderen en worden ook intern verder opgeleid om op een verantwoorde manier sportkampen te organiseren. Denk bij begeleiders aan gymdocenten, sportbegeleiders in de kinderopvang en trainers die wekelijks, zo niet dagelijks op het veld of in de zaal staan.

Ieder sportkamp staat daarnaast onder de verantwoordelijkheid van een kampcoördinator, die het eerste aanspreekpunt vormt voor ouders. De kampcoördinatoren zijn minimaal hbo-geschoold binnen een relevante sportopleiding, hebben eveneens een geldige VOG en zijn iedere dag binnen het onderwijs, gemeenten of sportverenigingen kinderen aan het stimuleren om nog meer te sporten en bewegen. Zij zijn experts op het gebied van de motorische, cognitieve en sociaalemotionele ontwikkeling van kinderen. Dit zorgt voor een pedagogisch veilig klimaat, waarin ieder kind volledig zichzelf kan zijn.

De programma’s van Sportivun bieden bovendien ruimte om fouten te maken en grenzen te verleggen. Deelnemers worden uitgedaagd op hun eigen niveau en de activiteiten zijn laagdrempelig, zodat iedereen kan meedoen. Dat maakt dat deelnemers eerder geneigd zijn uit hun schulp te kruipen, omdat ze merken dat ze plezier kunnen hebben in de sport waar ze van houden, zonder dat ze de beste moeten zijn. 

Samenvattend gaat veiligheid bij Sportivun dus veel verder dan het voorkomen van ongelukken of inbouwen van voldoende rust-, eet- en drinkmomenten. Juist de sociale veiligheid speelt een cruciale rol voor (jonge) kinderen en dankzij de expertise van onze begeleiders, creëren we een veilig klimaat.

Vragen over sportiviteit bij Sportivun? Neem dan contact met ons op. En klik op de volgende links om meer informatie te vinden over sportiviteit en fun bij Sportivun!

0
  0
  Jouw aanbod
  Jouw aanbod is leegGa terug naar het aanbod
  Chat openen
  Hallo,
  Waar kunnen wij je mee helpen?